DevOps Fundamentals

  Datum/Tijd
  Datum - 27/05/2021 - 28/05/2021
  Tijden - 09:30 - 16:00


DevOps brengt mensen, processen en producten samen om te komen tot continue levering van waarde aan eindgebruikers. Het doel is om een cultuur en omgeving te creëren waarin het bouwen, testen en in productie nemen van software snel, frequent en betrouwbaarder kan gebeuren, zodat u kunt innoveren als een startup. Door het volgen van deze DevOps-cursus, zult u in staat zijn om DevOps te definiëren, te begrijpen waarom u DevOps nodig heeft, en te leren hoe u aan de slag kunt met DevOps. U leert de belangrijkste ideeën en technieken om ontwikkeling en operations samen te brengen om software van hogere kwaliteit te produceren en sneller op te leveren.

Leerdoelstellingen

Na het voltooien van deze opleiding bent u in staat om
  • DevOps te definiëren en de waarde, geschiedenis en bouwstenen ervan te beschrijven.
  • Beschrijven hoe processen te verenigen en de samenwerking tussen ontwikkeling en operations te verbeteren.
  • Aandachtspunten te identificeren bij het integreren van DevOps in de praktijk voor continue verbetering.
  • De belangrijkste concepten en voordelen van Continuous Integration (CI), continu testen en continu implementeren uit te leggen.
  • Identificeren van tools en practices voor het implementeren van CI, testen, en continue implementatie.
  • De belangrijkste concepten en voordelen van Release Management, configuratiemanagement en monitoring in DevOps te beschrijven.
  • Tools en practices identificeren voor het implementeren van Release Management, configuratie management, en monitoring.
Over de trainer
De training wordt geleid door Martijn Bakker, trainer en consultant in service management en enterprise architectuur. Martijn is tevens reviewer van meerdere ITIL®-publicaties.
Praktische informatie
Duur: 2 dagen aaneengesloten
Tijden: 9.30-16.00 uur
Examen inbegrepen