Top 5 uitdagingen voor een Agile transformatie

Casus

Agile Transformatie bij de LEGO Groep

Het implementeren van Agile methodes in meerdere afdelingen veranderde niet alleen processen maar ook het gedrag en de mindset van werknemers.

Download hier
Wereldwijd omarmt een groeiend aantal organisaties agility om de dienstverlening te verbeteren, de snelheid te verhogen en de ervaring van klanten en werknemers te verbeteren. In de tijd van COVID-19 hebben veel organisaties hun overstap naar agile versneld.
In essentie betekent wendbaarheid op ondernemingsniveau het verschuiven van strategie, structuur, processen, mensen en technologie naar een nieuw bedrijfsmodel door een organisatie opnieuw op te bouwen rond honderden zelfsturende, goed presterende teams die worden ondersteund door een stabiele ruggengraat.
Onderzoek toont echter aan dat de menselijke dimensie – met name de cultuur – het moeilijkste element is. Cultuurverandering wordt zelfs meer dan twee keer zo vaak genoemd dan het gemiddelde in de top vijf uitdagingen.
Het veranderen van cultuur vereist toewijding. Helaas hebben veel organisaties op dit pad moeite om hun gewenste agile cultuur te verwoorden en tot leven te brengen.

Top five challenges in Agile Transformation

Transforming culture and the way of working
Lack of leadership and talent
Establish a clear vision and implementation plan
Insufficient resources
Overcoming technological bottlenecks

Source: McKinsey & Company

Dock Consulting heeft een Cultural Readiness Assessment ontwikkeld om te zien of u klaar bent voor een Agile Transformatie.
Hieronder vindt u een vragenlijst van ongeveer 30 vragen. Deze vragen inventariseren op 7 thema’s de cultuur in uw organisatie. De thema’s zijn:
  1. Collaborative Planning
  2. Task Volunteering
  3. Knowledge Sharing
  4. Standards
  5. Collaborative Teams
  6. Empowered and Motivated Teams
  7. Reflect and Tune Process
Wilt u weten of u klaar bent? Vul de online vragenlijst in, en wij sturen u een gepersonaliseerd rapport met de resultaten.